Produkter
Webbutik Kampanjer Aktiviteter

Produkter  /  Mätgivare  /  Positionsgivare  /  

LVDT givare

LVDT (Linjär Variabel Differentiell Transformator) är den engelska benämningen på en positionsgivare som bygger på att en kärna av magnetiskt material rör sig i magnetfält som bildas av en spole med två lindningar. De två lindningarna benämns också differentialtransformator. Själva givaren matas med en växelspänning på 10-20 kHz för att skapa ett växlande magnetfält.

I moderna givare är oftast elektronik inbyggd som skapar växelspänningen och som likriktar utsignalen. Man matar alltså givaren med likspänning 12-24 Volt och man får en utsignal: en signal inom området DC till någon kHz beroende på hur snabbt kärnan rör sig i magnetfältet. Många givare ger utsignalen som en ström 4-20mA. En fördel med denna typ av givare är att de olika delarna inte har mekanisk kontakt.

Vi har LVDT-givare från Kyowa och Alliance Sensors Group (se nedan).

Nedan ser du en tabell över Kyowas utbud.

Modell

Mätområde (upp till)

PDF

IE-serien

 

± 0,50 mm till

± 550 mm

Kontakta oss

DLT-AS/BS-serien

DLT-5AS

DLT-5BS

± 5 mm

Läs pdf

DLT-10AS

DLT-10BS

± 10 mm

Läs pdf

DLT-20AS

DLT-20BS

± 20 mm

Läs pdf

DLT-30AS

DLT-30BS

± 30 mm

Läs pdf

DLT-50AS

DLT-50BS

± 50 mm

Läs pdf

DLT-100AS

DLT-100BS

± 100 mm

Läs pdf

DLT-150AS

DLT-150BS

± 150 mm

Läs pdf

DLT-200AS

DLT-200BS

± 200 mm

Läs pdf

DLT-300AS

DLT-300BS

± 300 mm

Läs pdf

DLT-500AS

DLT-500BS

± 500 mm

Läs pdf

Exempel på givare och förklaring till produktnamnet

Som exempel på en LVDT-givare i IE-serien kan vi nämna MTN7IEIW75-10M

Förklaring till produktnamnet är följande:

IE = Industrial Series, I = 4-20mA Output, W = Waterproof IP68, 75 = Mätområde ±75mm

10M = 10 meter kabel

Vi tillhandahåller LVDT-givare i följande modeller: Miniature, Economy, Industrial, Heavy Industrial AC, DC, 4-20 mA, Submersible och Pressurised. Samtliga med ett mätområde på ± 0,25 mm till ± 500 mm. Dessa givare kommer från Kyowa.

Från Alliance Sensors Group kommer LVDT-givare som används för noggrann bestämning av rörelser och position mellan olika delar i en konstruktion. Den mångåriga erfarenheten från denna leverantör kommer till sin rätt när det gäller konstruktion av dessa givare.

 

LA-25-R LVDT Linear Position Sensor kommer från Alliance Sensors Group (USA). Serien är konstruerad för att klara de extrema industrimiljöer som finns i ång- och vattenkraftverk, pappersindustrin, stål- och aluminiumverk och på olika stanspressar ute i industrin. Andra användningsområden är byggnads- och broövervakning, samt industriell automation och hydrauliska kraftsystem.

LA-25-R finns för mätlängder som kan variera från 75 mm till 375 mm som fullt mätområde, och de är idealiska för bestämning av processventilförskjutning i en miljö, där det krävs den hållbarhet som behövs för att stå emot skadlig påverkan.

Dess öppna design, där de olika lindningarna är utförda som ett rör, fungerar bra i fabriksmiljöer där det förekommer skräp och smörjmedel eller kemisk dimma, luftburet smuts och damm, och att dessa enkelt kan flöda ner genom lindningsröret. Likaså om man utför industritvätt på maskiner, där givarna är monterade, tål dessa givare detta.

Den miljötåliga LA-25-R LVDT linjärgivaren har ett robust hölje på lindningsröret med 25,4 mm diameter och är gjort av aluminium eller rostfritt stål och till detta erbjuds ett urval radiella anslutningar med kontaktdon eller med kabel som har metallfläta för hög mekanisk tålighet.

För LA-25-R-seriens LVDTer, erbjuder ASG en mängd olika fästen, bland annat klämmor av sadel-typ. Tillsammans med ASGs SC-100 industriella signalomvandlare, i utförande för DIN-skena, blir en LA-25-R LVDT en idealisk lösning för tunga industriella tillämpningar för positionsbestämning.

Standardutrustning:

I standardutförande finns givare med mätområden från 75 mm till 375 mm full skala

Kapslad kärna i 3/8 tum diameter och förlängningsstång med en 5/16-24 eller 8 mm hane gängad ände

Givare har ett 25,4 mm diameter kraftigt aluminiumhus

Kan användas under kontinuerlig drift i temperatur upp till 120 grader

Det öppna lindningsröret underlättar rensning och rengöring av föroreningar

Miljömässigt kapslad i enligt IEC IP-68

Alternativ:

Rostfritt stål

Strålningstålig version för kärnkraftverk (30 Mrad under 40 år)

Stort urval av monteringsdetaljer

Axiell kontakt eller kabel

Sök

Skriv in det du vill söka efter här

Välkommen att kontakta oss!

Telefon: 018-34 28 20

measurement@jor.se