Produkter
Webbutik Kampanjer Aktiviteter

DASYLab

Under mer än 20 år har DASYLab blivit känd som en lättanvänd programvara. Och detta kommer sig inte av en slump. Från början har DASYLab skapats för att göra datainsamling med några få musklick.

Idag löser DASYLab även mer komplexa applikationer inom mätteknik och styr-/ kontrolluppgifter snabbt och utan extern programmering. Funktionsikoner placeras i kalkylbladet och är kopplade till varandra genom anslutningslinjer. Ikonerna representerar ingångar och utgångar, driftmoduler eller instrumentdisplayer, och anslutningsledningarna visar signalens väg. Alla funktioner kan anpassas intuitivt via konfigurationsdialogrutor till respektive element.

För att skapa en rapport är endast några musklick tillräckligt. På kalkylbladet är grafer lika enkla att placera som funktionsmoduler, och lätta att anpassa och ändra skalan på.

En stor del av framgången för DASYLab är det enorma antal hårdvaror som stöds. Förutom det stora antalet drivrutiner för instickskort direkt i datorn eller USB-enheter, stöder DASYLab också olika gränssnitt och bussystem. DASYLab stöder via IEEE-488 buss upp till 15 enheter. Genom RS232 master/slave arkitektur betjänar DASYLab upp till 256 kanaler på sitt seriella gränssnitt.

ICom och Modbus-moduler utökar användningen av de seriella gränssnitten runt TCP/IP-protokollet, så ett stort antal externa enheter kan användas. Eftersom det är ganska enkelt att implementera det på olika seriella gränssnitt, har detta funnit en bred spridning. Idag använder många distribuerade system eller minnes-programmerade styrenheter OPC serverprogramvaran. DASYLab kan också fungera som en OPC-klient.

Databanker nås med ODBC moduler och DASYLab kan placera resultat av en komplett serie experiment i t.ex. ett företags databank. Trots detta särdrag förblir DASYLab lojalt till sin EASY to USE slogan och ambitiösa mätuppgifter kan också realiseras av en "nybörjare" på kort tid.

Testa DASYLab!

Innan köp av DASYLab kan du testa mjukvaran, och se vilken variant du behöver. Gå in på www.dasylab.com och ladda ner en testversion som har alla funktioner. Du kan då testa programmet och på så sätt lättare se vilken variant av DASYLab som passar dig och dina behov bäst.

DASYLab finns i flera varianter: DASYLab Pro, Full, Basic och Lite.

Jämför de olika varianterna med varandra!

 Se jämförelse »

 Produktdatablad DASYLab 2016 »

What's new in DASYLab 2016:

Sök

Skriv in det du vill söka efter här

Anmäl dig till våra nyhetsbrev här »