Produkter
Webbutik Kampanjer Aktiviteter

Produkter  /  Mätgivare  /  Positionsgivare  /  

Eddy Current givare

Denna typ av givare använder en teknik där en hög frekvent signal är strålad från givarens ände till mätningsytan. Så kallade Eddy Currents produceras och efter signalkonditionering och linearisering representeras distansen som en DC-signal eller den roterande partikelns profil som en AC-signal. Denna typ av givare kan även användas som hastighetsgivare med hjälp av ett litet hål eller liknande i den roterande ytan. Givarna har gängad kropp av rostfritt stål för enkel och säker montering. Kabeln är av armerad stål som gör att givarna passar utmärkt till industrimiljö och miljöer där det krävs tåliga givare. Arbetstemperaturen för dessa är från -30 ºC till +80 ºC.

Avancerad eddy current-givare och driverlösning

Monitrans T3: är en avancerad eddy current-givare och driverlösning samutvecklad med QinetiQ. T3 är en höginnovativ Tip-Timing sensor och driver för turbomaskiner. T3 är en kombinerad eddy current-givare och avancerad trippel-output driver. Den tillhandahåller information med hög tillförlitlighet om bladets tillstånd och är särskilt en fördel för dig som tillverkar eller underhåller gasturbiner, helikoptrar och flygmotorer.

Teknologin är först och främst designad för att övervaka tillståndet hos turbinblad, men går även att utnyttja i andra situationer som till exempel att upptäcka sprickor och brott på kugghjul.

T3-driverenheten har ett anodiserat aluminiumhölje, väger 0,2 kg och har måtten: 62,5 x 29,5 x 78,8 mm. Den producerar en 5 V trigger och genererar 3 utgångssignaler. Temperaturanvändningsområdet är -20 °C till +80 °C för drivern, samt -20 °C till +250 °C (kontinuerlig) eller -20 °C till +300 °C (intermittent) för givaren.

 T3 Produktdatablad »

Modell

Mätområde

PDF

MTN/EP480

0-12 mm

Läs pdf

MTN/EP080

0-2 mm

Läs pdf

MTN/EP200

0-5 mm

Läs pdf

MTN/EP340

0-8,5 mm

Läs pdf

ECPD/60

​0-25 mm

Läs pdf

ECPD/85

​0-25 mm

Läs pdf

Sök

Skriv in det du vill söka efter här

Anmäl dig till våra nyhetsbrev här »