Produkter
Webbutik Kampanjer Aktiviteter

Produkter  /  Fysiologiska mätsystem  /  Forskningssystem  /  Specialsystem  /  

Icke invasivt blodtryck på människor - MRI

Detta är vad vi vet det enda systemet på marknaden som är lämpat för icke-invasivt blodtryck på människor i MR-miljö. Systemet är avsett för forskning och ej för kliniskt bruk.

   

Till skillnad från t.ex. partial occlusion som används av det NIBP100D som är avsett utanför MR, så använder denna en indirekt metod. Man samplar endast genom en lång slang in i MR-miljön tryckkomplexen i tumme eller handled, och ur detta tryckkomplex kan sedan genom PDA (Pulse Decomposition Analysis) beräkna genom en modell det systoliska och diastoliska trycket.

Själva metoden kalibreras innan påbörjad mätning med en konventionell arm-muff. Utifrån detta tryck så mäter man sedan det relativa trycket (sys + dia).

icke-invasivt-blodtryck-foer-mri_3_170px.jpg

P.g.a hur metoden fungerar så är den också känsligare för rörelseartefakter, så man får inte röra den arm man mäter på, samt att kraftiga muskelspänningar på andra större muskler bör undvikas eftersom det förändrar flödesresistansen och blodets reflektioner i kroppen, och dettta förändrar i sin tur tryckkomplexet. 

Kontakta oss för mer information!

Sök

Skriv in det du vill söka efter här

Välkommen att kontakta oss!

Telefon: 018-34 28 20

biopac@jor.se