Produkter
Webbutik Kampanjer Aktiviteter

Produkter  /  Fysiologiska mätsystem  /  Forskningssystem  /  Specialsystem  /  

Icke invasivt blodtryck på människor - ej MRI

Noninvasiva metoder har alltid fördelen att det utgör ett minimalt ingrepp på försöksobjeket. Vi erbjuder noninvasiva metoder för blodtrycksmätning för människor. Vår leverantör är BIOPAC.

  Icke-invasivt-blodtryck-paa-maenniskor-ej-MRI_3__170px.jpg 

Mätområdet är:

Systoliskt tryck: 40-250 mmHg (5.3-33.3 kPa)

Diastoliskt tryck: 30-210 mmHg (4-28 kPa)

Puls: 20-200 BPM

NIBP100D är en modern och tillförlitlig blodtrycksmanchett för fingrarna. Den fästs runt handleden och fungerar genom att mäta partiell blockering av blodflödet genom fingrarna där små minimanchetter sitter. Systemet växlar helt automatiskt mellan långfinger och pekfinger, detta för att man skall kunna ha långa kontinuerliga mätningar och samtidigt låta fingrarna vila under tiden medans systemet växlar över till nästa finger. Tiden mellan fingerväxlingar är justerbart upp till 60 minuter.

Systemet är också helt självkalibrerande genom en självuppblåsande konventionell överarmsmanchett som aktiveras tillfälligt i samband med att systemet växlar finger.

Även om systemet kan integreras med MP150-systemet eller MP36 så att blodtrycksmätningen blir helt synkroniserat med övriga fysiologiska paramterar, så kan systemet även köras helt fristående! Systemet har en inbyggd monitor och även en inbyggd strip skrivare för utskrift at tryckkurvan. Notera dock att vi endast säljer denna maskin prissatt för forskningsbruk.

Exakt vad får man ut av mätningen?

Mätresultatet är den kontinuerliga tryckkurvan. Det visas dels i klartext i form av kurvor, puls samt systoliskt och diastoliskt tryck på den inbyggda displayen samt att resultatet förs över till MP150 systemet där den faktiska blodtryckskurvan kan användas för vidare analys.

Analys i AcqKnowledge

I AcqKnowledge kan man med hjälp av den automatiska blodtrycksanalysen få ut de beräknade parametrarna för varje hjärtslag. Vissa paramatrar får man även ut i realtid.

nibp100dcalc_170.jpg

Continuous non-invasive arterial pressure shows high accuracy in comparison to invasive intra-arterial blood pressure measurement »

NIBP100D Noninvasive Blood Pressure System:

Blood Pressure Analysis:

Sök

Skriv in det du vill söka efter här

Välkommen att kontakta oss!

Telefon: 018-34 28 20

biopac@jor.se