Produkter
Webbutik Kampanjer Aktiviteter

Produkter  /  Mätgivare  /  Positionsgivare  /  

LVDT givare

Medan det finns flera sätt att mäta förskjutning, är linjär variabel differentialtransformator (LVDT), en populär omvandlare i de flesta industriella tillämpningar. LVDTs användes ursprungligen som ett sätt att ta dimensionella avläsningar i laboratorier. De blev populära i en mängd olika industriella övervaknings- och kontrollapplikationer, och medan en LVDT används för att mäta förskjutning kan tekniken användas inom andra givartyper.

LVDT-givarna i vårt sortiment är gjorda av rostfritt stål och kan förseglas till de flesta IP-nivåer, inklusive IP68. Den robusta konstruktionen och enkla driftsprincipen resulterar i hög tillförlitlighet och noggrannhet.

LVDT.jpg

LVDT (Linjär Variabel Differentiell Transformator) är den engelska benämningen på en positionsgivare som bygger på att en kärna av magnetiskt material rör sig i magnetfält som bildas av en spole med två lindningar. De två lindningarna benämns också differentialtransformator. Själva givaren matas med en växelspänning på 10-20 kHz för att skapa ett växlande magnetfält.

I moderna givare är oftast elektronik inbyggd som skapar växelspänningen och som likriktar utsignalen. Man matar alltså givaren med likspänning 12-24 Volt och man får en utsignal: en signal inom området DC till någon kHz beroende på hur snabbt kärnan rör sig i magnetfältet. Många givare ger utsignalen som en ström 4-20mA. En fördel med denna typ av givare är att de olika delarna inte har mekanisk kontakt.

Från Monitran finns LVDT i följande modeller: Economy, Industrial, Mniature, Laboratory, Pressurised och Pressurised Slimline.

LVDT - Economy

Economy-serien är det mest populära valet av ingenjörer för allmänt bruk och det låga priset. Den är idealisk för OEM-applikationer inom mekaniska provningsmaskiner, fordonsforskning, ställdon etc. Mätintervall är tillgängliga från ± 0,5 mm till ± 550 mm med en linjäritet bättre än ± 0,5%.

Mer information och datablad »

LVDT - Industrial

Industrial-serien har utformats speciellt för att möta de hårda förhållandena som upplevs inom industriella anläggningsområden. Den robusta konstruktionen inkluderar som standard ett rostfritt stålhus och tätning till IP65. IP68 tätning och armerad kabel finns att få som tillval. Mätintervall är tillgängliga från ± 0,5 mm till ± 550 mm med en linjäritet bättre än ± 0,5%.

Mer information och datablad »

LVDT - Miniature

Miniatyrserien är idealisk där utrymmet är begränsat. Deras lilla storlek gör dem lämpliga för OEM-applikationer i t.ex. lastceller, tryckgivare och vågsystem. Kärnans låga massa kan också vara fördelaktig i projekt med minimal viktbegränsning. Mätintervall är tillgängliga från ± 0,25 mm till ± 50 mm med en linjäritet bättre än ± 0,5%.

Mer information och datablad »

LVDT - Laboratory

Laboratorieserien erbjuder en rad modeller för forskningsapplikationer där precision och användarvänlighet är viktiga. Mätintervall är tillgängliga från ± 2,5 mm till ± 75 mm med en linjäritet bättre än ± 0,5%.

Mer information och datablad »

LVDT - Pressurised

Denna serie har utformats så att det finns ett tryck på upp till 6000 PSI (400 Bar) mellan kärnan och den inre enheten. Den har använts i stor utsträckning i hydrauliska applikationer där LVDT fungerar som en återkopplingsslinga/signalkälla inom en cylinder. Mätintervall är tillgängliga från ± 25 mm till ± 500 mm med en linjäritet bättre än ± 0,5%.

Mer information och datablad »

LVDT - Pressurised Slimline

Slimline-serien möjliggör ett tryck på upp till 6000 PSI (400 bar) mellan kärnan och den inre enheten. De har använts i stor utsträckning i hydrauliska applikationer där LVDT fungerar som en återkopplingsslinga/signalkälla inom en cylinder. Mätintervall är tillgängliga från ± 25 mm till ± 500 mm med en linjäritet bättre än ± 0,5%.

Mer information och datablad »

Sök

Skriv in det du vill söka efter här

Anmäl dig till våra nyhetsbrev här »