Produkter
Webbutik Kampanjer Aktiviteter

Produkter  /  Temperaturlogger & Fuktlogger  /  

Övervakning av temperatur under transport

Elcolog är tillverkare av "Tempknappen". Detta är en "knapp" för mätning av temperatur och den används bland annat för mätning i frys, kyl, hus, lagerutrymmen, lokaler och under mattransporter - för att nämna några exempel. Men applikationsområdena är många.

tempknappen_1.jpg

För att mäta behöver du:

  • Tempknapp (varje tempknapp gör individuella mätningar)
  • Läsare (ansluts till datorns USB- eller seierport och överför data från tempknappen till datorn, snabbt och pålitligt.)
  • Mjukvara (Mätprogrammet ElcoLog används för att tala om för Tempknappen när den ska mäta och intervaller mellan mättider. Presenterar mätdata i tabellform eller som grafisk bild)

Själva dataloggern/knappen finns i olika varianter, den vanligaste heter ELOG9004G

Art.nr: ELOG9004G

Mätområde: -40°C till +85°C

Upplösning: 0,5 °C

Onoggrannhet: ±0,5 °C

Samplingshastighet från 1 till 255 minuter (justeras)

Knappar med andra specifikationer (noggrannhet och mätområde) som också är kompatibla med läsarenheten är ELOG9050, ELOG9051, ELOG9052, ELOG9053. Kontakta oss för mer information, vissa av dessa alternativa knappar stöder endast nyaste versionen (v2.0) av programvaran ElcoLog. ELOG9004G fungerar dock både med nya(2.0) och gamla programvaran (1.x).

Tempknappens minne rymmer 2048 mätvärden och måste tömmas när det är fullt, alternativt kan man låta skriva över äldsta mätvärdena. Du läser av lagrade mätvärden med hjälp av medföljande program och kan därefter tömma knappen och starta mätningen på nytt. Tempknappen har inbyggt batteri och klarar att mäta drygt 1 miljon mätvärden innan den är förbrukad. Knappen är endast 17,4 mm i diameter.

Förslag på paket

Du behöver först och främst en eller flera tempknappar, ELOG9004G har egenskaperna enligt ovan (se datablad för fler knappar). Till detta rekomenderar vi Elog9000USB som innehåller en läsare (för USB) samt mjukvaran ElcoLog 2.X.

Om du redan har ett system kan du köpa fler lösa knappar.

 Produktdatablad Tempknappen »

Sök

Skriv in det du vill söka efter här

Anmäl dig till våra nyhetsbrev här »