Produkter
Webbutik Kampanjer Aktiviteter

Nyheter  /  

Produktnyheter

Nedan kan du läsa ett urval av produktnyheter och övrig information som presenteras här på hemsidan.

180730, ny instrumentförstärkare med ljusstark display - signal som talvärde eller vågform

WGA-910A är en ny instrumentförstärkare med ljusstark display, där signalen presenteras valbart som talvärde eller i vågform. Talvärden visas med stora siffror för att lättare kunna avläsas på avstånd.

Läs mer här »


170929, Mätsystem för anslutning till Internet

WebDAQ är en datalogger med web-baserat användargränssnitt så ingen programvara behövs! Du kan t.ex. göra din mätning i Kiruna och följa mätvärden i Smygehuk. Kan användas i nätverk eller som ensamstående.

Läs mer här »


170103, Lastindikator nu i sortimentet

Vi inleder det nya året med att utöka vårt sortiment. Hos oss hittar du nu även lastindikator från spanska SENSOCAR. I sortimentet finns tillhörande lastceller, både analoga och digitala av hög kvalitet till konkurrenskraftiga priser. Utbudet av lastceller är brett med hela 60 produktfamiljer. För avläsning av vikter erbjuds 9 olika indikatorer, samt ett modulärt system för att uppfylla olika önskemål, där även trådlös överföring av mätvärden ingår.

Läs mer här »


160919, Ny vibrationsgivare som mäter vibrationer i tre riktningar

Denna vibrationsgivare mäter vibrationer i tre riktningar (X, Y, Z). Höljet är av rostfritt stål, vilket gör att den blir extra tålig och uppfyller IP66. Givaren MTN/1330 är tänkt för applikationer inom rymd, fordon samt forskning och utveckling. Givaren matas med konstant ström och har tre isolerade AC-utgångar som lämnar utsignaler för X, Y och Z riktning. Dessa ansluts till yttervärlden via en 4 pinnars M12 kontakt. Givaren har i standardutförande en känslighet av 100 mV/g vid 80 Hz och mätområdet är +/-80g. Frekvensområdet är 2 Hz till 9 kHz. En nyutvecklad intern elektronik, som är isolerad, ger låg brusnivå samt utökad spänningsstabilitet. Montering på mätobjektet sker med en M6 skruv, som ingår i leveransen. Givaren kan användas inom temperaturområdet –25 ºC till +125 ºC.

Läs mer här »


160608, Mätsystem för anslutning till PC via Ethernet med 8 termoelement

Vår mångåriga leverantör av mätkort och mätsystem Measurement Computing presenterar nu E-TC - ett mätsystem för anslutning till PC via Ethernet. Den nya enheten är avsedd för temperaturmätningar med upp till 8 givaringångar. Här kan du ansluta termoelement ur givarfamiljerna J,K,R,S,T,N,E, och B. Enheten har två inbyggda givare för Kalla Lödstället för bästa mätnoggranhet. Mätvärdesinsamling kan ske upp till 4 gånger per sekund och kanal. Enhetens digitala in/ut gångar kan användas för till exempel larm.

En CD ingår i leveransen med drivrutiner och en 30 dagars version på mätprogrammet DAQami för granskning och lagring av mätdata. DAQami har ett lågt pris och många finesser.

Läs mer om E-TC här »

Läs mer om DAQami här »


160511, BIOPAC Webinars

How to get Great EDA (Electrodermal Activity) Data - Part 1

"In this exclusive webinar, which was held Thursday April 21, BIOPAC experts presented ways to record great electrodermal activity data."

Webinariet hölls den 21 april och nu kan du titta på det inspelade webinariet och även läsa frågor och svar.

How to get Great EDA (Electrodermal Activity) Data - Part 2 (Analysis)

"This webinar continues the discussion of obtaining great EDA data, with a focus on using BIOPAC's AcqKnowledge software to analyze the recorded data."

Webinariet hålls den 19 maj

Se mer information om båda webinarierna längst ner på den här sidan »


150813, dBadge2 - nya generationen bullerdosimeter

Med dBadge2 kan du övervaka vilka bullernivåer din personal utsätts för utan att störa dem. Via en app kan du övervaka en eller flera enheter samtidigt. Färgkodad display och färgmarkerade resultat. Klicka vidare för att läsa mer och se video.

Läs mer här »


150625, BioNomadix-logger

BioNomadix-loggern från BIOPAC är idealisk för att mäta psykofysiologisk stress och rörelser under ett arbetspass, hudkonduktans, HRV, andning med mera. Har inbyggd 3D-accelerometer. Stoppa loggern i fickan eller använd medföljande bältesfodral. Inga kablar behövs mellan sändare och logger. Batteridriven. Knappstyrd.

Läs mer här »


150526, Vibrationsmätare för exponeringsmätningar på hand och arm

Den nya vibrationsmätaren HAVex har utformats med tanke på exponeringsmätningar på hand och arm. Det är en enkel lättanvänd mätare som mäter nivåerna på vibrationer som överförs till handen från elverktyg, fordon, maskinkontroller och andra vibrationskällor.

Läs mer här »


141117, Ny serie mätenheter som ansluts via USB-port till mycket konkurrenskraftigt pris.

USB-231 har 16 bitars A/D med 4 differentiella ingångar som kan kopplas till 8 enkelingångar. Samplingshastighet är 50 kSamples per sekund. Dessutom 2 st 16 bits analoga utgångar samt räknare och 8 digitala in/ut-anslutningar. Medföljande programvara heter TracerDAQ som styr mätinsamlingen, presenterar och lagrar mätdata. Är du mer van att använda DASYLab eller LabVIEW, går dessa att använda också. USB-234 är en enhet med 100 kSample per sekund, men i övrigt med samma goda specifikationer.

Enheterna presenteras på sidan Kampanjer till och med 31 december 2014. Det går därefter att läsa om dessa i tabellen på den här sidan.


140812, Videos från Dataforth om grunderna i signalkonditionering och mätdatainsamling.

Se dem här »


140807, mätförstärkare med pekskärm

Hollänska PEEKEL Instruments presenterar en mätförstärkare med pekskärm.

Den har beteckningen PICAS-Touch och är ny medlem i familjen av precisions förstärkare. Förstärkaren kan bestyckas med 3 förstärkarmoduler som kan vara bärfrekvens och/eller DC-förstärkare. Varje modul har 2 eller 6 givaringångar. En 2-kanalsmodul arbetar med bärfrekvens och är avsedd töjningsgivare i hel-, halv- eller kvartsbrygga.

Pekskärmen underlättar på ett intinutivt sätt betjäning av förstärkare och inställningar kan göras på ett enkelt sätt. En fördel är att inkopplingsanvisningar visas och detta underlättar anslutning av olika givare och att man även kan se mätsignalerna på skärmen. Enheten kan också förses med SD minneskort och blir då en datalogger med lagring av mätdata för senare analys.

Läs mer »


140806, LVDT-serie konstruerad för extrema industrimiljöer

LA-25-R LVDT Linear Position Sensor kommer från Alliance Sensors Group (USA). Serien är konstruerad för att klara de extrema industrimiljöer som finns i ång- och vattenkraftverk, pappersindustrin, stål- och aluminiumverk och på olika stanspressar ute i industrin. Andra användningsområden är byggnads- och broövervakning, samt industriell automation och hydrauliska kraftsystem. Dess öppna design, där de olika lindningarna är utförda som ett rör, fungerar bra i fabriksmiljöer där det förekommer skräp och smörjmedel eller kemisk dimma, luftburet smuts och damm, och att dessa enkelt kan flöda ner genom lindningsröret. Likaså om man utför industritvätt på maskiner där givarna är monterade, tål dessa givare detta.

Läs mer »


140318, HRV - Heart Rate Variability

Med programvaran AcqKnowledge från BIOPAC gör du enkelt en HRV-analys med de inbyggda färdiga rutinerna.

Läs mer »


140227, AcqKnowledge: stimuli - respons analys

En av programvaran AcqKnowledge mest kraftfulla verktyg för eventdriven analys är Analysis -> Find Cycle. För vissa typer av data, tex GSR, så finns redan färdiga specifika analysrutiner för detta i AcqKnowledge, men ibland kan man behöva göra något utöver de helt färdiga analysmodellerna...

Läs mer »


130805, DASYLab 13

Ny version av DASYLab. Se mer om nya version 13.

Läs mer »


130102, Icke-invasivt blodtryck för människor i MRI (BIOPAC)

Unikt system på marknaden.

Läs mer »

Sök

Skriv in det du vill söka efter här

Anmäl dig till våra nyhetsbrev här »