Produkter
Webbutik Kampanjer Aktiviteter

Produkter  /  

Telemetrisystem

Vi har lång erfarenhet av telemetri och användning av Datatels telemetrisystem i de svåraste miljöer. De används inne i både diesel- och bensinmotorer. Telemetrisystemen mäter moment på propelleraxlar, temperatur på bromsskivor, krafter på vindkraftverk och en mängd andra applikationer. Vi mäter trådlöst: töjning(materialspänning), temperatur och acceleration i situationer där kablar inte är möjliga, g-krafterna ofta är extrema, och utrymmen för att placera sändare väldigt små.

 datatel-1.jpg    datatel-2.jpg

Datatel, som tillverkas av tyska Telemetrie Elektronik, har sedan 1970-talet levererat robusta sändare och mottagare för applikationer där mätning görs på rörliga delar. JoR AB har varit Telemetrie Elektroniks representant på den nordiska markanden sedan 1986.

 Advanced Telemetry »

 Produktdatablad om momentmätning »

Alla som arbetar professionellt med mätningar vet att planering och förarbete kostar väldigt mycket pengar och arbetstid: du ska förbereda maskiner, komponenter eller fordon med mätsystem och givare. Det är mycket att planera och förbereda för själva testerna, och testperioderna är hos slutkunder ofta långt i förväg inbokade.

Datatels produkter håller aboslut toppklass när det gäller både driftsäkerkhet och mätteknisk kvalitet​. Vi har också kompetens och erfarenhet att förstå dina mätbehov. Vi arbetar fram ett nyckelfärdigt måttanpassat systemförslag och backas upp av personlig teknisk expertis från tillverkaren vid alla kundanpassningar. Datatel har kompetensen i hela ledet från elektronikdesign, mekaniska konstruktioner och mätteknisk kompetens. Vi erbjuder tillsammans med tillverkaren även vid behov utbildning och installationshjälp på plats hos dig för att se till att du kommer igång efter leverans.

En stor del av Telemetrie Elektroniks produktion består av telemetrilösningar på kunders specifika mätproblem. Tillsammans med tillverkaren levererar vi telemetrisystem som uppfyller kundens specifika krav när det gäller mekaniskt utförande, signalanpassning för specifika givare och anpassad strömförsörjning. I många fall blir det specialutförande på spolsystem för strömförsörjning och antenn, som monterats inne i olika trånga utrymmen, som till exempel växellådor för personbilar.

Sedan 1986 har vi hjälpt nordisk industri med telemetrilösningar i en mängd olika projekt, vilket gett oss många års erfarenhet. Utmana oss gärna med dina telemetriprojekt!


Telemetrisystem - detaljerad information

Om Telemetrimätning »

Temperaturmätning i rotorer för eDrive-applikationer »

Trådlös mätning av jordtemperaturer »

Avancerat digitalt multikanalstelemetrisystem.. »

Applikationsexempel »

Sök

Skriv in det du vill söka efter här

Anmäl dig till våra nyhetsbrev här »