Produkter
Webbutik Kampanjer Aktiviteter

Produkter  /  Telemetrisystem  /  

Temperaturmätning i rotorer för eDrive-applikationer

Ett nytt telemetrisystem för korrekt och tillförlitlig temperaturmätning på, med hög hastighet roterande axlar, är nu tillgänglig från datatel. Typiska applikationer är mätning av temperatur i rotorer av typ permanentmagnet i eDrive (eDrive kommer i elbilar) testriggar, kullager och slutna testriggar, vevaxlar i bilar, elmotorer eller andra applikationer med tillgänglig rotoraxelända.

telemetrisandare_2_170px.jpg

Den kompakta telemetrimodulen är ansluten direkt till testbänkens rotor och kräver ingen komplicerad lagerenhet eller smörjning. Detta behövs vanligen för traditionella släpringar.

På grund av den trådlösa data-och kraftöverföringen är telemetrisystemet fritt från slitage. Överföringen gör den lämplig för kontinuerlig långtidsdrift i mycket hög rotationshastighet.

Det flerkanaliga telemetrisystemet mäter signaler från 8 eller 12 termoelement alternativt termistorer (PT100) och sänder de uppmätta temperaturerna till ett externt datainsamlingssystem.

Den speciellt utförda signalbehandlingen tillåter både jordade och ojordade termoelement. Ett öppet eller kortslutet termoelement upptäcks automatiskt.

Programmerbar förstärkningsinställning av ingångsförstärkarna och som option finns inbyggd temperaturövervakning av sändaren. En speciellt sensorgränssnitt gör installationen och uppkopplingen enkelt. Denna funktion gör att sändaren kan flyttas på några minuter från ett instrumenterat provningsobjekt till ett annat. 

Välkommen att kontakta oss för mer information!

Sök

Skriv in det du vill söka efter här

Anmäl dig till våra nyhetsbrev här »