Tillförlitligt blodtryck, SVR och CO från dina fingrar

NIBP100D-HD erbjudande 2014

 

Systemisk Vaskulär Resistans (SVR) och Cardiac Output (CO) är högintressanta hemodynamiska parametrar som i förhållande till blodtrycket säger mycket dels direkt om hjärtats arbete och funktion men även om man är utsatt för positiv eller negativ stress. Kontinuerligt blodtryck och SVR är parametrar som på sätt och vis, av denna anledning, borde höra hemma i de flesta mätningar både inom experimentell psykologi, men också medicinsk fysiologi. Detta har man inte alltid med, helt enkelt för att det inte varit helt trivialt att mäta utan att använda sig av invasiva, obekväma och relativt dyra metoder.

 

Nu har dock tekniken mognat och istället för biopimpedansmätningar kan man nu med högsta möjliga komfort för försökspersonen via pulskonturanalys av en icke-invasiv blodtryckskurva mycket tillförlitligt mäta även Cardiac Output och Systemisk Vaskulär Resistans. Mätningen utförs endast med diskreta fingermanschetter. Tekniken är validerad och jämförbar med invasivt blodtryck ned på tryckformsnivå, och det är exakt det som krävs för att man på rätt sätt skall kunna avkoda informationen i tryckkurvan. Det som kodas i blodtryckskurvformen är CO (Liljestrand & Zander).

 

 

Det principiella sambandet mellan SVR, CO och medelblodtrycket (MAP) är analogt med ”Ohms lag”. Istället för ”U = R*I”, har vi sambandet MAP ~ SVR* CO. Mäter vi MAP och CO, kan vi räkna ut SVR.

 

För mer information om mätningarna och vidare informationslänkar, klicka här »

 

 

Se även vårt introduktionserbjudande nedan som gäller året ut.

 

 


 

 

Introduktionserbjudande till NIBP100D-HD (endast för forskning) – 15% rabatt under december 2014

 

Vi har ett tillfälligt specialerbjudande på den modell av blodtrycksmätare som har HD-option!

 

Erbjudandet ger 15% rabatt på ett komplett NIBP100D-HD system inkl. alla tillkopplingar som behövs för att synka det med MP150, även om mätaren går utmärkt att köra fristående.

 

Notering: Instrumentet är godkänt för kliniskt bruk men vi levererar det endast till forsknings-applikationer.


Erbjudandet är begränsat av tillverkaren och gäller beställningar lagda under 2014.

 

Kontakta oss för formell offert.

 

 

 

Hör gärna av dig till biopac@jor.se om du har funderingar kring möjligheterna kring BIOPACs fysiologiska mätsystem. Vi kommer mer än gärna med förslag på hur BIOPAC-systemet kan användas i din forskning eller undervisning för att lösa mätproblem.

 

 

JoR AB Knivsta/Försäljning/Service: 018-34 28 20, measurement@jor.se

Kontaktperson Göteborg: 070-655 09 96, kea@jor.se

 

Mätkort & Programvara för PC. Fysiologiska mätsystem. Robusta mätsystem. Testsystem för fordon. Telemetrisystem. Bullermätare. Temperatur- & Fuktlogger. Förstärkare. Mätgivare.

 

Välkommen in på vår hemsida: http://www.jor.se/measurement

 

Vill du inte längre ha vårt nyhetsbrev, avregistrera dig här »